Skip to main content

Stressterapi

Stress er som tilstand hverken ubetinget godt eller skidt. Kortvarig stress gør det muligt at handle hensigtsmæssigt i ekstreme situationer. Men er der tale om længerevarende stress, vil tilstanden påvirke din livskvalitet negativt og udgøre en trussel mod dit helbred, fysisk såvel som psykisk.

Hvis man ikke har lidt af stress tidligere, vil man som oftest ikke være opmærksom nok på de advarselssignaler, kroppen giver en undervejs, som stressen tiltager. Det betyder, at mange ikke når at handle rettidigt før belastningen, forårsaget af længerevarende stress, for alvor kommer til udtryk. Pludselig hersker søvnløse nætter, koncentrations- og hukommelsesbesvær, hjertebanken, afmagt og kontroltab, der kan give en følelse af at være i frit fald. Det kan være ekstremt hæmmende og påvirker livskvaliteten enormt. 

En tilstand af længerevarende stress kan medfører, at man udvikler angst, depression, blodpropper, højt blodtryk mm. Det er derfor vigtigt at tage hånd om dig selv og søge behandling i det øjeblik, du opdager den uhensigtsmæssige stress. 

Heldigvis findes der rigtig gode og effektive behandlingsmetoder, som for mange mennesker resulterer i et liv uden stress.

Play Video

Mark fortæller om stress

Om forløbet

Stress kan behandles effektivt med metakognitiv terapi, hvor du vil du få værktøjer til hurtigt at lindre dit ubehag og dermed få kontrollen tilbage. Metakognitiv terapi er typisk kortvarig (ofte 4-6 samtaler i alt), og allerede efter første samtale vil du kunne mærke en forskel.

Under samtalerne vil vi sammen søge at kortlægge og forstå din tilstand, heriblandt hvordan stress kommer til udtryk i din hverdag og i dit liv generelt og det, der udløser stress hos dig. Ved hjælp af vores samtaler, øvelser og hjemmearbejde vil du hurtigt opleve, at de værste stress-symptomer fortager sig. Når du har opnået en større fysisk og mental ro, kan der arbejdes med det, der er det egentlige problem, og som udløste en stressreaktion.

Formålet med processen er, at der skabes varige løsninger, og at du får relevante værktøjer til at håndtere stress. Sagt med andre ord fokuserer vi i terapiforløbet på nutiden og har øje for fremtiden for at skabe de nødvendige forandringer, der skal styrke din trivsel og sikre, du ikke bliver hæmmet af stress i fremtiden.

Et stressterapiforløb er typisk opdelt i 2 trin:

  • Trin 1 i behandlingen af stress går ud på, at du genvinder mental og fysisk ro gennem opnåelse af kontrol over over dine stress-reaktioner.
  • Trin 2 fokuserer på arbejdet med de bagvedliggende problematikker og at skabe de nødvendige forandringer til en mere hensigtsmæssig adfærd og rammesætning for din hverdag, der kan modvirke uhensigtsmæssige stress-belastning.

Hvis du gerne vil vide mere om, hvordan jeg kan hjælpe netop dig, kan du kotakte mig for en gratis og ganske uforpligtende forsamtale.

Hjælp og støtte lige ved hånden

Jeg tilbyder hjælp og støtte mellem terapisamtalerne. Hvis du eksempelvis oplever en situation i din dagligdag, hvor stressen løber afsted med dig, og hvor du har brug for hjælp og støtte inden vores næste samtale – så står jeg til din rådighed. I disse situationer tilbyder jeg en gratis samtale af 5-10 minutters varighed. Dette gælder også, hvis du blot har brug for at få genopfrisket det, vi har talt om under vores samtaler.

Fleksibel terapi

Frygter du at skulle tage fri fra eller involvere dit job, studie eller din skole for at starte i terapi? Det behøver du ikke. Terapisamtalerne kan både afvikles i hverdage og i weekender, ligesom tiderne er fastsat med øje for dine mulige behov. På samme måde står det dig frit for at afvikle forløbet fysisk eller online.

Tidspunkter for samtaleterapi

Hverdage: 08.00 – 20.00.
Weekender: kl. 09.00 -16.00.

Genvind overskuddet

Profilbillede af Mark Hinchely - rådgiver hos dit udviklingshus

Mit navn er Mark Hinchely. Jeg er bl.a. uddannet socialrådgiver, metakognitiv terapeut og stresscoach samt psykatrivejleder og har mange års rådgivningserfaring relateret til kriser, psykisk sårbarhed og familieproblematikker.

Priser for stressterapi

Fysisk konsultation
885 kr.
Pr. time.
Online konsultation
785 kr.
Pr. time.

Kontakt mig