Skip to main content

Angstterapi

Angst kan komme i bølger eller være mere eller mindre konstant tilstedeværende. Du kan opleve, at du ofte ikke kan styre dine tanker, og at du føler dig fanget i en selvforstærkende spiral af bekymringer, tankemylder og grublerier. Dette kan være enorm hæmmende, hvor selv de mest banale hverdagsaktiviteter kan være nær umulige at gennemføre, når angsten er værst. Mange oplever at være bange for angsten, og det kan medføre, at man indskrænker sit liv unødigt, fordi man er bange for, at angsten skal dukke op.   

I sin grundform er angstfølelsen en naturlig forsvarsmekanisme, men når den tager over, og vi mister kontrollen, er det vigtigt at søge behandling.

Angst kan ramme alle, og den kan komme til udtryk på flere forskellige måder. Fælles for alle former for angst er, at der findes rigtig gode og effektive behandlingsmetoder, som for mange mennesker resulterer i et liv uden angst. Der er der ikke ingen grund til at acceptere, at du skal leve med angst og de konsekvenser, angsten har for dit liv.

Play Video

Mark fortæller om angst

Om angstterapi hos mig

Angst kan behandles effektivt med metakognitiv terapi. Denne terapiform er særlig effektiv mod angst, da den griber fat om roden af problemet og forholder sig direkte til de uhensigtsmæssige tankemønstre, der både danner, vedligeholder og endda forstærker symptopmerne på angst. Målet med metakognitiv terapi er ikke blot at lære at leve med angsten – men at blive helt fri for den.  

Metakognitiv terapi er typisk kortvarig (ofte 4-6 samtaler i alt), og allerede efter første samtale vil du kunne mærke en forskel. Vi tager med det samme fat i sagens kerne, hvor vi identificerer, udfordrer og bearbejder de tanker, impulser og antagelser, der driver din angst. Det betyder med andre ord, at vi sammen finder konstruktive og effektive måder, hvorpå du mestre din angst.

Et terapiforløb er typisk opdelt i 2 trin:

Trin 1 i behandlingen af angst går ud på, at du gradvist bliver i stand til at udskyde dine negative tanker, mindske grublerier, tankemylder og bekymringer, hvorved der opnås mere kontrol over reaktionerne og kontrol over angsten.

Trin 2 fokuserer på arbejdet med de bagvedliggende problematikker og at skabe de nødvendige forandringer til en mere hensigtsmæssig adfærd og rammesætning for din hverdag, der kan modvirke tilbagefald af angst.

Efter endt terapiforløb vil du have fået redskaber og teknikker med, der gør, at du på egen hånd kan arbejde videre på at tøjle og mestre angsten. Terapiforløbet bliver skræddersyet til dig, din situation og dit liv i det hele taget.

Hvis du gerne vil vide mere om, hvordan jeg kan hjælpe netop dig, kan du kotakte mig for en gratis og ganske uforpligtende forsamtale.

Hjælp og støtte lige ved hånden

Jeg tilbyder hjælp og støtte mellem terapisamtalerne. Hvis du eksempelvis oplever en situation i din dagligdag, hvor angsten løber afsted med dig, og hvor du har brug for hjælp og støtte inden vores næste samtale – så står jeg til din rådighed. I disse situationer tilbyder jeg en gratis samtale af 5-10 minutters varighed. Dette gælder også, hvis du blot har brug for at få genopfrisket det, vi har talt om under vores samtaler.

Fleksibel terapi

Frygter du at skulle tage fri fra eller involvere dit job, studie eller din skole for at starte i angstterapi? Det behøver du ikke. Terapisamtalerne kan både afvikles i hverdage og i weekender, ligesom tiderne er fastsat med øje for dine mulige behov. På samme måde står det dig frit for at afvikle forløbet fysisk eller online.

Tidspunkter for samtaleterapi

Hverdage: 08.00 – 20.00.
Weekender: kl. 09.00 -16.00.

Få hjælp til at tøjle din angst

Profilbillede af Mark Hinchely - rådgiver hos dit udviklingshus

Mit navn er Mark Hinchely. Jeg er bl.a. uddannet socialrådgiver, metakognitiv terapeut og stresscoach, psykatrivejleder og har mange års rådgivningserfaring relateret til psykisk sårbarhed.

Priser for angstterapi

Fysisk konsultation
885 kr.
Pr. time.
Online konsultation
785 kr.
Pr. time.

Kontakt mig