Mark Hinchely

Angstterapi – ingen grund til at acceptere angst

Angst er en tilstand, hvor du kan føle, at du mister kontrollen. Angsten kan være mere eller mindre konstant eller komme i bølger. Du kan ofte ikke styre dine tanker og er fanget i bekymringer, angst og grublerier, og ofte bliver man bange for angsten, og hvornår den kommer igen.

Angst kan ramme alle. Nogle får angst som et ledsagersymptom til andre tilstande – fx stress eller depression. Når man rammes af angst, er det for de fleste en chokerende oplevelse, men angst har ikke nødvendigvis den samme betydning for mennesker, der rammes af tilstanden. Angst kan nemlig komme til udtryk på mange måder. Panikangst er ofte den tilstand, som er mest skræmmende, men der findes også andre tilstande som fx generaliseret angst, social angst mm. Fælles er, at det kan medføre, at man afgrænses i det daglige liv og kan opleve, at angsten tager nye former, og dagligdagen bliver yderligere begrænset.

I sin grundform er angst en naturlig følelse, men når den tager over, og vi mister kontrollen, er det vigtigt at søge behandling. For mange er det stadig grænseoverskridende og tabubelagt, og mange trækker sig  fra fællesskaber og går alene med angsten. Det er utrolig ærgerligt, for viden på området peger på, at der er gode behandlingsresultater. Derfor er der ikke grund til at acceptere, at du skal leve med angst og de konskvenser, den har for dit liv. 

Indhold i processen
I den metakognitive tilgang til angst er fokus lagt på arbejdet med tankerne, og via samtale om tankerne, øvelser og hjemmearbejde minimeres bekymringer, grublerier mv. Når der er skabt fysisk og mental ro, kan der arbejdes med det, der er det egentlige problem, og som udløste en angstreaktion.

Den metakognitive terapi er effektiv, og du vil oftest kunne mærke forskel allerede fra første samtale. Forløbet er kort, 4-6 samtaler, og du støttes til at få redskaber, som gør dig i stand til at tage ansvar for dine tanker. 

Trin 1 i behandlingen går ud på at du gradvist bliver i stand til at udskyde dine negative tanker, mindske grublerier, tankemylder og bekymringer, hvorved der opnås mere kontrol over reaktionerne.

Trin 2 i processen fokuserer på arbejdet med de bagvedliggende problematikker og at skabe de nødvendige forandringer til en mere hensigtsmæssig adfærd og rammesætning for din hverdag, der kan modvirke tilbagefald med angst.

Lad os tage en snak om lige netop dine muligheder for bedring!

terapeut

Mark Hinchely

Terapeut

Mark har mere end 20 års erfaring med personlig afklaring og rådgivning og over 10 års erfaring med konfliktmægling og parterapi. Dertil livsterapi som stresscoaching, angstterapi og vredeshåndtering.

Mark Hinchely

Mine behandlingspriser

 • Et modul af 60 minutter
  885 kr.
 • Blokke af 6 moduler af 60 minutter
  4425 kr.
 • Pr. halve times transport, hvis jeg skal køre ud til dig
  392 kr.
 • Pris pr. km, hvis jeg kører ud til dig, hvis distancen er mere end 8 km, som lægges oveni samtalens pris
  1,94 kr.

Kontakt mig her

Se, hvilke behandlinger vi tilbyder dig

Adresse

Hindbærvangen 69
2765 Smørumnedre

Kontakt

Tel.: +45 23 74 16 31
kontakt@udviklingshus.dk