fbpx
Mark Hinchely

Angstterapi - ingen grund til at acceptere angst - få en effektiv løsning

Angst er en tilstand, hvor du kan føle, at du mister kontrollen. Angsten kan være mere eller mindre konstant, eller komme i bølger. Du kan ofte ikke styre dine tanker, og er fanget i bekymringer, angst og/ eller grublereier og ofte bliver man bange for angsten og hvornår den kommer igen. Angst kan ramme alle. Nogle får angst som et ledsagersymptom til andre tilstande - fx stress eller depression.

Når man rammes af angst er det for de fleste en chokerende oplevelse. Men angst har ikke nødvendigvis den samme betydning for mennesker, der rammes af tilstanden. Angst kan også komme til udtryk på forskellig vis. Panikangst er ofte den tilstand, som er mest skræmmende. Men der findes også andre tilstande som fx. generaliseret angst, social angst mm. Fælles er, at det ofte medfører, at man afgrænses i det daglige liv og kan opleve, at angsten tager nye former og dagligdagen bliver yderligere begrænset.

Angst i sin grundform er en naturlig følelse - når angst tager over og vi mister kontrollen er det vigtigt at søge behandling. Viden på området peger på, at der er gode behandlingsresultater. Derfor er der ikke grund til at acceptere at du skal leve med angst og de konskvenser det har for dit liv. For mange er det stadig grænseoverskridende og tabubelagt, og der er mange, der trækker sig tilbage fra fællesskaber og går alene med angsten.

Metakognitiv tilgang
I den metakognitive tilgang til stress er fokus lagt på arbejdet med tankerne og via samtale om tankerne, øvelser og hjemmearbejde benyttes der til at få minimeret bekymringer, grublerier mv. Når der er skabt fysisk og mental ro, kan der arbejdes med det, der er det egentlige problem, og som udløste en angstreaktion.

Formålet med processen er, at der skabes varige løsninger og at du får relevante værktøjer til at håndtere stress både i den aktuelle situation, men også fremadrettet, hvis du igen oplever en sårbarhed ift. stresssymptomer. Du vil i forløbet mærke en markant formindskelse af ubehag allerede efter første samtale. Et stresscoaching forløb vil oftest være af 4-6 samtaler, hvor der imellem samtalerne arbejdes med opgaver hjemme.

Indhold i processen
Den metakognitive terapi er effektiv og du vil oftest kunne mærke forskel fra første samtale. Forløbet er kort, og du støttes til at få redskaber, som gør dig i stand til at tage ansvar for dine tanker. Langt overvejende består terapien af samtaler, øvelser og hjemmearbejde.

Trin et i behandlingen går ud på at du gradvist bliver i stand til at udskyde dine negative tanker, mindske grublerier, tankemylder og bekymringer, hvorved der opnås mere kontrol på reaktionerne.

Trin to i processen fokuserer på arbejdet med de bagvedliggende problematikker og at skabe de nødvendige forandringer til en mere hensigtsmæssig adfærd og rammesætning for din hverdag, der kan modvirke tilbagefald med stressreaktion.

Lad os tage en snak! Kontakt mig.

Mark Hinchely

Mine behandlingspriser

 • Et modul af 60 minutter
  785 kr.
 • Blokke af 6 moduler af 60 minutter
  3925 kr.
 • Pr. halve times transport, hvis jeg skal køre ud til dig
  392 kr.
 • Pris pr. km, hvis jeg kører ud til jer, hvis distancen er mere end 8 km, som lægges oveni samtalens pris
  1,94 kr.

Kontakt mig her

Se hvilke behandlinger vi tilbyder dig

Adresse

Hindbærvangen 69
2765 Smørumnedre

Kontakt

Tel.: +45 23 74 16 31
kontakt@udviklingshus.dk